Contacteer ons
bericht2
Gelukkig personeel: meer productiviteit en beter resultaat

Hoe het geluksgevoel van uw werknemers ook uw resultaten beïnvloedt

Iedereen heeft wel eens een mindere dag. U dus allicht ook. Werkt u dan harder of net niet? Komt u dan even gemakkelijk tot resultaten? Of loopt het dan allemaal net iets stroever.

Wat betekent dit eigenlijk voor uw bedrijf? Eén mindere dag maakt inderdaad het verschil niet maar wat als iemand zich gedurende een langere periode net iets minder voelt? Wij zochten het uit.

Hoger werkvermogen voor meer productiviteit?

Werkvermogen gaat over hoe goed het iemand lukt om zijn huidige taken uit te voeren, vandaag en in de toekomst. Een werknemer die zijn job goed kent, die ook vat heeft op de resultaten, levert beter werk en heeft dus ook een hoger werkvermogen op.

Werkvermogen hangt ook af van gezondheidstoestand, levenssituatie, de vereisten van de job, persoonlijke eigenschappen … Als het bv. thuis even wat minder gaat, dan loopt het wellicht ook op het werk niet zo vlot loopt. Er wordt gemakkelijker een foutje gemaakt, men is afgeleid, …  De productiviteit ligt dus lager.

Productief aan het werk te zijn, is tegelijk ook een stimulans om nog net iets meer en beter te doen.   En daardoor stijgt dus ook het werkvermogen.

Meer werknemersgeluk voor hoger werkvermogen?

Iemand die zich goed voelt en gelukkig is, komt met plezier werken, maakt minder fouten en … komt fluitend tot resultaten. Hij of zij heeft misschien zelfs tijd om extra taken op te nemen en ervaart meer voldoening en een hoger werkvermogen.

Wellicht beïnvloedt een en ander ook het geluksgevoel van uw werknemer positief maar dat is helaas moeilijker vast te stellen.

Meer werknemersgeluk voor meer productiviteit?

Gelukkige werknemers zijn helaas niet automatisch meer productief. Er spelen immers ook andere factoren mee. Werkvermogen bv. om er maar één te noemen. Iemand die zich ondanks zijn persoonlijke geluksgevoel niet helemaal goed voelt in zijn of haar functie is wellicht niet de meest productieve werknemer.

De kans dat uw top-performers qua productiviteit zich ook bevinden in de groep gelukkige werknemers, is echter vrij groot.

Naar duurzame inzetbaarheid, gelukkigere werknemers en betere cijfers

Elke persoon is anders. U kan dus niet zomaar verwachten dat iedereen even goed reageert op maatregelen om het werkvermogen te verhogen. Een ingreep om te zorgen voor meer tevreden werknemers, maakt niet altijd iedereen gelukkiger.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bv. aangetoond dat er grote verschillen zijn tussen werknemers jonger dan 40 en de 40-plussers. Bij die laatste groep zijn gelukkige en tevreden werknemers immers wel degelijk productiever. En dat maakt hen ook gelukkiger.

Meer nog dan bij jongere werknemers loont het dus om bij hen te werken aan jobtevredenheid en hun algemene geluksgevoel.  Het werkvermogen en de productiviteit verhogen, vraagt geen afwijkende aanpak.

Meer productiviteit en tevredenheid bij uw werknemers? Dat betekent een hogere efficiëntie, minder operationele kosten, meer gemotiveerde werknemers en minder ziekteverzuim. Een win-win voor zowel bedrijf als werknemer dus.

Human Impact: werken aan beter met een aanpak op maat

Wij van Human Impact gaan graag samen met u aan de slag om hiervoor een aanpak op maat van uw organisatie en werknemers te ontwikkelen. We helpen u om uw organisatie van binnenuit te veranderen zodat mensen zich kunnen ontplooien en het beste van zichzelf geven.

Zo haalt u niet alleen betere resultaten maar blijven uw werknemers duurzaam inzetbaar en zal u er ook in slagen gemakkelijker geschikt personeel te rekruteren.

Wil u graag extra informatie over Human Impact en onze werkwijze? Contacteer ons dan vandaag nog vrijblijvend voor een kennismaking.