Contacteer ons
older Senior woman struggles at the computer with paper documents, puzzled by the business decision
Dreigend personeelstekort? 50-plussers inzetten helpt!

50-plussers: dé oplossing voor uw personeelstekort

Bedrijven ondervinden vandaag meer en meer problemen bij het vinden van geschikte arbeidskrachten. Er zijn meer en meer knelpuntberoepen. De arbeidsmarkt wordt steeds onzekerder en vluchtiger. Voor vele bedrijven dreigt een structureel personeelstekort.

Loyale en ervaren 50-plussers met de juiste ingestelheid inzetten, kan het probleem helpen beperken. En toch hebben velen van hen het moeilijk om een andere baan te vinden. Wij zochten uit hoe dat komt en gingen op zoek naar mogelijkheden om 50-plussers langer aan het werk te houden.

Oudere werknemers: troef of last?

Er bestaan in onze bedrijven heel veel vooroordelen over 50-plussers. We zetten de voornaamste even op een rij:

  • “50-plussers zijn duur, veel duurder dan jongere werkkrachten. Doordat ze al langer actief zijn, verwachten ze ook een hoger loon.”
  • “Oudere werknemers zijn heel vaak ziek. Ziektekosten zijn nu al een van de belangrijkste kostenposten en een oudere werknemer aannemen zou dat alleen maar erger maken.”
  • “Ze zijn niet meer mee met de laatste technologische ontwikkelingen. Ze hebben het daardoor vaak moeilijker om dingen te begrijpen en zijn minder productief.”
  • “50-plussers zijn niet gemotiveerd of zijn moeilijk te motiveren. Ze staan minder open voor opleidingen en houden niet van verandering.”

Vele 50-plussers geven het daardoor op en verlaten vroegtijdig de arbeidsmarkt. Tussen nu en 2028 zullen ze naar schatting met 400.000 zijn. Daarmee gaat ook een pak ervaring en professionele knowhow verloren.

Human Impact: 50-plusser gemotiveerd en met plezier aan het werk.

Bij Human Impact vinden we dat het niet alleen anders kan maar ook moet en daar hebben we onze missie van gemaakt.

We willen organisaties van binnenuit veranderen om 50-plussers langer aan het werk te houden. Onze werkwijze zorgt er bovendien ook voor dat ze gemotiveerd blijven, productief zijn en bereid zijn zichzelf verder te ontwikkelen.

Wil u graag meer weten over hoe we dit samen met u willen aanpakken? Bekijk dan zeker ons aanbod of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.